תצורת תוכן הקורס
תצורת תוכן הקורס
תצורת תוכן הקורס משפיעה על האופן החזותי
בו יוצגו התכנים, המשאבים והפעילויות בקורס, ובנוסף, על מנגנון הניווט בין הפעילויות
והמשאבים של הקורס. כל שיטה יכולה לעזור לכוון את הקורא בהתאם לצורכי המרצה.
ניתן ללמוד כיצד לשנות את תצורת תוכן הקורס במדריך למרצה.
יחידות־הוראה
מאוד דומה לתצורה השבועית, רק שכל "שבוע" נקרא "נושא". ה"נושא" לא מוגבל בזמן. אתם לא צריכים להגדיר אף תאריך.
הנושאים מופיעים אחד מתחת לשני, ויש לגלול למטה. שיטה זו מסדרת את הנושאים לפי סדר כרונולוגי ועוזרת ללמידה רציפה.
כפתורי גישה מהירה/לשוניות
יחידות ההוראה השונות מופיעות בכפתורים מספריים או לשוניות עם שמות הנושאים. שיטה זו נוחה לסטודנטים הרגילים לעבוד עם לשוניות בדפדפנים הרגילים שלהם. החלוקה מאפשרת למידה מפוקסת על כל נושא בנפרד.
טבלת תמונות
בדומה ללשוניות, גם כאן יש חלוקה ליחידות-הוראה. בשונה משאר השיטות, כל נושא מיוצג בתמונה, ויש ללחוץ על התמונה על מנת לגשת ליחידה הרצויה. שיטה זו מאוד אהודה אצל חובבי הוויזואליות ונותנת נופך נוסף לנושאים.
שבועי
הקורס מאורגן לפי שבועות, עם תאריך התחלה וסיום ברורים. כל שבוע מורכב מפעילויות. לחלק מהן, כמו למטלות, יש "חלונות פתוחים" של, לדוגמא, שבועיים, שלאחריהם הן לא יהיו זמינות יותר. שיטה זו מאפשרת ללמוד בצורה מתוזמנת ומדויקת.
פעילות בודדת
בכניסה לעמוד הראשי של הקורס תוצג הפעילות או המשאב בודד אשר יבחר על ידי המורה. ולא ניתן יהיה לגשת או לצפות בפעילויות או משאבים נוספים המצויים בקורס (חבויים מהתלמידים) באופן זה, ניתן להפוך את הקורס לפורום מרכזי, או בלוג מרכזי או מבחן מרכזי...
שיטה זו מתאימה למרצים שמעוניינים לבצע רק פעולה אחת ולא להעמיס על הסטודנטים.
חברתי (פורום)
התצורה הזו מכוננת סביב פורום אחד מרכזי, הפורום החברתי, שמופיע בעמוד הראשי. בדומה לפעילות בודדת, התצורה הזו שימושית למצבים בעלי צורה חופשית יותר, יכול להיות שהם אפילו לא יהיו קורסים. לדוגמא, הוא יכול לשמש כלוח הודעות מחלקתי.